tirana vakantie

Bezoek Tirana – Hoofdstad met verleden

Bezoek Tirana en ontdekt het verleden van Albanië. Het land heeft een ruig verleden en dat verbergt Tirana zeker niet. Daarnaast is het heerlijk om goedkoop te eten en te drinken in misschien wel de goedkoopste hoofdstad van Europa.

Tirana in cijfers

  • Naam: Tirana
  • Oppervlakte: 41,8 vierkante kilometer
  • Inwoners: 610.000
  • Gelegen op hoogte: 110 meter
  • Kenteken: TR
  • Gesticht in: 1614
  • Hoofdstad sinds: 1920
  • Website: tirana.gov.al
  • Aantal districten: 11

Bezoek Tirana

Tijdens je vakantie in Albanië mag een bezoek aan Tirana niet ontbreken. De hoofdstad heeft bescheiden formaat en is daarom goed per voet te bekijken. Oude communistische gebouwen worden afgewisseld door moderne kerken en moskeeën. De stad lijkt volledig om het centrale plein te zijn gebouwd.

Het Skanderbegplein

Het centraal gelegen Skanderbegplein vormt het hart van de stad. Het plein is volledig in communistische Sovjetstijl. Zo wordt het plein omringt door een groots operatheater, de nationale bank en het reusachtige Nationale Historisch Museum. Daarnaast vind het bekende beeld van Skanderbeg te paard op het Skanderbegplein.

Terug in de tijd in Albanië

Een stedentrip naar Tirana, hoofdstad van Albanië is leuk en interessant. De stad is in vergelijking met West-Europese steden niet zo modern. Vele mensen wanen zich dan ook jaren terug in de tijd. Oude auto’s en historische Sovjetgebouwen maken de stad tot een zeer interessante plek. Ook de mega grote beton piramide brengt iets mysterieus mee in deze stad.

Nationaal Historisch Museum Albanië

Mocht je Tirana gaan bezoeken, dan kan een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum van Albanië niet ontbreken. Het museum is gelegen aan het centrale Skanderbegplein en ziet er indrukwekkend uit. Het bezoek aan dit museum geeft je een indruk van de geschiedenis van Albanië, daarnaast krijg je een beeld van het Albanese leven van vroeger.

Et’hem Bei-Moskee

Aan het centrale plein van Tirana ligt ook de Et’hem Bei-Moskee. Deze moskee is één van de meest historierijke gebouwen van Tirana. Het is dan ook één van de oudere gebouwen van Tirana, én dat is natuurlijk een bezoekje waard. Deze mooie moskee bestaat uit 14 bogen die steunen op 15 zuilen. Bovendien bevat de Et’hem Bei-Moskee een aantal geweldige stillevens die zeer zeker de moeite waard zijn.

Hotels in Tirana

Bekijk het onderstaande overzicht met onze aanraders: hotels en appartementen in Tirana.


Booking.com