Himara badplaats

Himara is een badplaats aan de kust van Albanië. Het stadje is nog relatief onbekend bij toeristen en daarom een leuke uitvalsbasis voor je vakantie.

Stranden bij Himara

Rondom Himara zijn er vele relaxte stranden. Himara zelf heeft ook een mooi zandstrand direct aan de boulevard. Wil je lekker rustig ergens liggen, dan raden we je aan om een klein stukje verderop te gaan.

Yale beach in Albanië

Het wordt één van de mooiste stranden van Albanië genoemd: Yale Beach. Het strand ligt aan de uitmonding van een canyon, ofwel kloof. Hoe Yale Beach eruit ziet en hoe je er komt lees je op onze Yale Beach pagina.

Stranden rondom Himara

Het is eenvoudig om een leuk en rustig strandje rondom Himara te vinden. Stap in de auto en rijdt een paar kilometer over de kustweg en sla op een willekeurige rustig afslag af richting het strand. Goede kans dat er een rustig strandje is waar je zo ongeveer alleen bent. Genieten dus. Let wel op dat je waterschoenen draagt als er zee-egels zijn.

Secret beach Himara

Direct naast de boulevard van Himara bevindt zich een geheim strandje, dat wil zeggen, bijna niemand kent het strand. Het is dan ook niet eenvoudig te bereiken. Het is een heerlijk kiezelstrand, met geweldig blauw water en je bent er vrijwel alleen.

Om het geheime strand te bereiken, moet je ten zuiden van de boulevard het betonnenpad te voet volgen. Loop 10 minuten omhoog, het pad gaat halverwege over op een zandpad. Ga vanaf daar dwars door het struikenveld richting de zee. Loop door tot aan de rand waar een touw hangt. Volg het touw omlaag naar het strand. Het is redelijk eenvoudig, maar je moet wel een beetje goed te been zijn. Uiteraard is dit alles op eigen risico.

Hostels in Himara

Er zijn twee hartstikke leuke hostels in Himara. Eentje bevind ze direct achter de boulevard, de andere op 5 minuten lopen van het strand met een heerlijk grote tuin.

Het hostel in Himara direct achter de boulevard is het Himara Youth Hostel. Het is een typisch hostel zoals velen: relaxte sfeer met lounge banken en eenvoudige kamers. Een prima hostel en dichtbij het strand.

Het Himara hostel bevindt zich op 5 minuten van het strand, maar is wel erg mooi. Het hostel heeft een heel grote tuin met hangmatten, lubberden, kampvuurtjes, tentjes en grote eettafels. Het moderne hostel heeft nette kamers, maar ook tentjes (iets goedkoper) waarin geslapen kan worden. Elke ochtend wordt er een ontbijt verzorgd met verse jam, feta kaas, brood, melk, thee en koffie. Uitstekend verzorgd. In het Himara Hostel kom je helemaal tot rust.

Hotels, appartementen en hostels in Himara

Opzoek naar een verblijf in Himara? Bekijk het onderstaande overzicht met onze aanraders. Zoek je een hostel? Bekijk dan Himara hostel.Booking.com