Strandvakantie Albanië

Opzoek naar een strandvakantie in Albanië? Dat kan! Albanië kent prachtige witte stranden met azuur blauw zeewater. Bovendien is het weer in de lente en zomer perfect voor een strandvakantie.

Hidden beaches: alleen op het strand in Albanië

Alleen op het strand? Helemaal een strand voor jezelf? Ja, in Albanië kan dat. Albanië wordt nog niet overspoelt wordt met massa’s toeristen, daardoor is het er heerlijk rustig, ook in de zomer.

Langs de gehele kust zijn er veel rustige strandjes waar je helemaal alleen kunt relaxen. Buiten de dorpjes om kun je zogenaamde hidden beaches vinden. Dit zijn stranden waar bijna niemand is. Je vind ze door het aan de locals te vragen, bijvoorbeeld je hoteleigenaar, via Google Maps of bekijk onze hidden beaches tips.

Vakantie in Himara

Himara is een redelijk kleine badplaats met mooie stranden. In Himara, ook wel geschreven als Himare vind je meerdere hotels en appartementen. Bovendien zijn er twee hostels, eentje vlak aan het strand, een andere op 5 minuten lopen van het strand. Deze tweede, het Himara Hostel, heeft een heel grote tuin waar je lekker in een hangmat kun liggen of biertjes kunt drinken met andere hostelgasten. Ook is er elke ochtend een heerlijk ontbijt met huisgemaakte jam welke gegeten wordt in de tuin.

Opkomend toerisme in Saranda

Saranda, ofwel Sarandë, is een grotere badplaats in het zuiden van Albanië. De badplaats is bekend bij Albanese toeristen en doet in vergelijking met de andere plaatsen ook ietwat toeristisch aan. Vanaf Saranda gaat er meerdere keren per dag een ferry naar het Griekse eiland Corfu.

Jalë – Luxe badplaats

Het stadje Jalë aan de kust wordt gezien als dé luxe badplaats van Albanië. Jaarlijks komen er grote sterren naar het stadje om te relaxen en te feesten. Dichtbij Jalë is ook een discotheek waar grote artiesten draaien. Op de boulevard van Jalë kun je heerlijke relaxen op ligkussens en genieten van de zonsondergang.

Vlorë

De tweede grootste kustplaats na Dürres is Vlöre. De stad Vlorë heeft een prachtig blauw zeewater. De stad is relatief gezien redelijk uitgestrekt en kent een heel relaxte sfeer. Ook onder de Albanezen zelf staat Vlorë bekend als één van de mooiere badplaatsen voor een verblijf in de zomer.

Durrës

Minder toeristisch, maar vooral bekend vanwege zijn strategisch liggen en grote haven is Durrës. De twee na grootste stad van Albanië ligt aan de kust en heeft een goede verbinding met hoofdstad Tirana. Ook het grootste spoorwegknooppunt van Albanië ligt in Durrës.